Ik kan geen verbinding maken met mijn draadloos netwerk thuis.

Stap 1: (bij een Windows systeem) herstart de computer via de functie “opnieuw opstarten”, niet via afsluiten en opnieuw aanzetten!

Stap 2: check in je taakbalk rechts onderaan of vliegtuigstand niet is ingeschakeld.

Stap 3: check of andere toestellen wel kunnen verbinden met het netwerk. Ook al is de status verbonden, maar is er geen internet, dan is de kans groot dat er een algemeen probleem is bij je provider. In dat geval neem je best contact op met je provider.

Stap 4: herstart je internet modem (dit staat meestal waar je internetverbinding de woning binnenkomt) en kan je doen door het toestel uit het stopcontact te halen, even te wachten en opnieuw in het stopcontact te plaatsen. Hou er rekening mee dat het tot 15 minuten kan duren vooraleer alles opnieuw opgestart is. Dat is afhankelijk van de provider.

Stap 5: verwijder het netwerk bij de bewaarde wifi netwerken zodat je opnieuw verbinding kan maken en je wachtwoord kan ingeven

Er zijn uiteraard nog andere zaken die een probleem kunnen geven. Heb je bvb. een eigen mesh netwerk of powerlines, dan kan hier ook nog een verbindingsprobleem mee zijn.

Vergeet niet dat wanneer je heel dringend internet nodig hebt, je ook altijd even een mobiele hotspot kan inschakelen via je smartphone om je uit de nood te helpen.

Neem zeker ook contact op met ons om je uit de nood te helpen. We staan voor je klaar.