Eerste hulp bij printer problemen

Enkele veel voorkomende problemen:

Inkjet printers werken met vloeibare inkt.

Wanneer de afdrukkwaliteit slecht is bij je prints, kan dat daaraan liggen. Als deze printer weinig gebruikt wordt, gaat de inkt namelijk “indikken”. De meeste toestellen beschikken in dat geval wel over een automatisch reinigingsproces, maar kunnen dit pas uitvoeren als de printer ook effectief aanstaat. Je kan deze reiniging in de meeste gevallen wel manueel starten, het kan soms nodig zijn om het reinigen verschillende malen te herhalen.

Wist je dat er wel degelijk een verschil is tussen zogenaamde “compatibele” inkt en de originele inkt van de fabrikant?

Als we uitgelopen cartridges zien, is dat in 9 gevallen van de 10 compatibele inkt. Bij het gebruik hiervan vervalt ook de fabrieksgarantie, en zo wordt goedkoop vaak duurkoop.

Een lijn op je scan?

Heb je een printer met een automatische documentinvoer via waar je kan scannen of kopiëren, en heb je een lijn op al je scans en kopies? Dan kan dat liggen aan de automatische documentinvoer. Je papier wordt namelijk over de kleine glasplaat getrokken. Een vuiltje op die glasplaat kan er dan voor zorgen dat er een volledige lijn op de scan/kopie is.

Je kan niet printen vanaf je telefoon op je draadloze printer?

Het lijkt misschien banaal maar staat de wifi aan op deze telefoon en is die verbonden met hetzelfde wifi netwerk? Zeker even checken! Al meer dan eens was dit het ‘aha-moment’ aan de andere kant van de lijn.